Koordinátor ODIS s.r.o.
více než rok

Železniční prodejní terminály ODIS – nově i ve stanicích

Koordinátor ODIS, organizátor Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS, inicioval pořízení prodejních terminálů do železničních vozidel, zajišťujících regionální osobní dopravu v rámci ODIS na území Moravskoslezského kraje. Nově byly v těchto dnech obdobné terminály instalovány a zprovozněny rovněž v železničních stanicích Třinec, Vendryně a Ostravice, zastávka.

Cílem je umožnit cestujícím nákup jízdenek moderním bezhotovostním a bezkontaktním způsobem především ze stanic a zastávek, kde není provozována osobní pokladna vůbec nebo jen v omezeném rozsahu, a kde si cestující musí často jízdenku pořizovat u průvodčího.

Prodejní terminály byly postupně instalovány do vozidel Českých drah provozovaných na linkách S6 Ostrava – Frýdek Místek – Frýdlant nad Ostravicí – Frenštát pod Radhoštěm, S8 Studénka – Příbor – Kopřivnice – Veřovice, S10 Opava – Krnov – Bruntál – Valšov –Rýmařov / Moravský Beroun a S33 Suchdol nad Odrou – Odry – Vítkov – Budišov nad Budišovkou.

Prodejní terminál umožnuje zakoupení jízdenky za jednotlivé jízdné v Tarifu ODIS, a to z kterékoliv do kterékoliv železniční stanice, resp. zastávky v rámci ODIS obsluhované dopravcem České dráhy. Jízdenka se zapisuje na dopravní čipovou kartu ODISka, o zakoupení jízdenky není vytištěn již žádný doklad. Obsluha prodejního terminálu je dotyková.

Na dopravní kartu ODISka lze zakoupit i jízdenku pro spolucestujícího, popř. psa nebo zavazadlo.

Koncem letošního roku chceme rozšířit možnost úhrady jízdného na všech terminálech i o platby bankovními platebními kartami.

Návod pro použití samoobslužných železničních terminálů

Aktuality

Nejnovější zprávy ze světa dopravy v Moravskoslezském kraji.

Moje první ODISka

Moje první ODISka

Všem dětem narozeným v letech 2017 nebo 2018 nabízíme dárek – čipovou kartu zdarma.

13 dní
Zkrácení ochranné lhůty před počátkem platnosti jízdenky v ODISapce

Zkrácení ochranné lhůty před počátkem platnosti jízdenky v ODISapce

Od neděle 3.3.2024 zkracujeme v mobilní aplikaci ODISapka ochrannou lhůtu před počátkem platnosti jízdenky.

přibližně 2 měsíce
Nová skupinová jízdenka 30+2

Nová skupinová jízdenka 30+2

Od neděle 3. března 2024 zavádíme novou 24hodinovou skupinovou jízdenku 30+2.

přibližně 2 měsíce
Zobrazit více aktualit