Koordinátor ODIS s.r.o.
skoro 2 roky

Železniční prodejní terminály ODIS – nově i ve stanicích

Koordinátor ODIS, organizátor Integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS, inicioval pořízení prodejních terminálů do železničních vozidel, zajišťujících regionální osobní dopravu v rámci ODIS na území Moravskoslezského kraje. Nově byly v těchto dnech obdobné terminály instalovány a zprovozněny rovněž v železničních stanicích Třinec, Vendryně a Ostravice, zastávka.

Cílem je umožnit cestujícím nákup jízdenek moderním bezhotovostním a bezkontaktním způsobem především ze stanic a zastávek, kde není provozována osobní pokladna vůbec nebo jen v omezeném rozsahu, a kde si cestující musí často jízdenku pořizovat u průvodčího.

Prodejní terminály byly postupně instalovány do vozidel Českých drah provozovaných na linkách S6 Ostrava – Frýdek Místek – Frýdlant nad Ostravicí – Frenštát pod Radhoštěm, S8 Studénka – Příbor – Kopřivnice – Veřovice, S10 Opava – Krnov – Bruntál – Valšov –Rýmařov / Moravský Beroun a S33 Suchdol nad Odrou – Odry – Vítkov – Budišov nad Budišovkou.

Prodejní terminál umožnuje zakoupení jízdenky za jednotlivé jízdné v Tarifu ODIS, a to z kterékoliv do kterékoliv železniční stanice, resp. zastávky v rámci ODIS obsluhované dopravcem České dráhy. Jízdenka se zapisuje na dopravní čipovou kartu ODISka, o zakoupení jízdenky není vytištěn již žádný doklad. Obsluha prodejního terminálu je dotyková.

Na dopravní kartu ODISka lze zakoupit i jízdenku pro spolucestujícího, popř. psa nebo zavazadlo.

Koncem letošního roku chceme rozšířit možnost úhrady jízdného na všech terminálech i o platby bankovními platebními kartami.

Návod pro použití samoobslužných železničních terminálů

Aktuality

Nejnovější zprávy ze světa dopravy v Moravskoslezském kraji.

Spoje z festivalu Colours of Ostrava 2024

Spoje z festivalu Colours of Ostrava 2024

Pro pohodlný návrat z festivalu domů jsme pro Vás společně s Moravskoslezským krajem zajistili široký rozsah nočních posilových spojů do nejbližších měst.

22 dní
Úplná uzavírka ul. Nádražní v Ostravě-Přívoze

Úplná uzavírka ul. Nádražní v Ostravě-Přívoze

Z důvodu opravy parovodu dojde ke změně organizace provozu linek MHD a regionálních autobusových linek

26 dní
Návrh železničního jízdního řádu na rok 2025

Návrh železničního jízdního řádu na rok 2025

Správa železnic, státní organizace vydala Návrh železničního jízdního řádu na rok 2025.

přibližně měsíc
Změny jízdních řádů od 9. 6. 2024

Změny jízdních řádů od 9. 6. 2024

V neděli 9. června dochází ke změnám jízdních řádů linek ODIS.

přibližně 2 měsíce
Zobrazit více aktualit