Koordinátor ODIS s.r.o.
přibližně rok

S ODISkou za zážitky

Stejně jako v loňském roce mohou držitelé personifikované platné ODISky využít slevu při návštěvě vybraných hradů, zámků a kulturních zařízení v Moravskoslezském kraji. Platnou ODISkou se pro tyto účely rozumí plastová ODISka s aktivní platností. Bez ohledu na to, jaký tarifní produkt je na ní nahrán. V letošním roce se benefitní program ještě postupně rozšíří o vybrané účastníky projektu Technotrasy.

  1. Krajské památky zapojené do akce S ODISkou na hrad
  2. Skalka family park
  3. Účastníci projektu Technotrasy

1. Krajské památky zapojené do akce S ODISkou na hrad:

Držitelé platné personifikované ODISky budou moci od 1. června do 30. září zakoupit obyčejné i rodinné vstupenky se slevou ve výši 25%. Sleva vztahuje jen na základní a rodinné vstupné. Slevu lze uplatnit ve všech krajských památkách zapojených do benefitního programu S ODISkou na hrad.

PROGRAM KRAJSKÝCH PAMÁTEK V LETOŠNÍ SEZÓNĚ: 

MUZEUM V BRUNTÁLE
Téměř každý víkend akce na hradě Sovinci, např.:

  • V sobotu 10. a v neděli 11. června Myslivecké letní slavnosti.
  • V sobotu 24. a v neděli 25. června Slavnosti Pánů ze Sovince.
  • Od středy 5. do neděle 9. července Sovinecký šperk.

V sobotu 15. července budou v Kosárně v Karlovicích slavnostně zahájeny Dny lidové architektury Čech, Moravy a Slezska

  • Připomínat si budeme 210. výročí narození Jakuba Bursy, významného jihočeského lidového umělce.
  • Slavnostní zahájení s folklórním vystoupením, ukázky regionálních výrobků, řemesel a dalším doprovodným programem.
  • V sobotu 29. července se uskuteční v Kosárně v Karlovicích Fajne léto.
    • Jde o tradiční prázdninovou akci na jedné ze zastávek TECHNOTRASY. Připraven je bohatý doprovodný program v podobě her, soutěží, který je určen pro všechny bez rozdílu věku.

V sobotu 26. srpna se uskuteční na zámku Bruntál druhý ročník Letních slavností vína.

  • V pátek 15. září bude na zámku Bruntál oblíbená Zámecká noc.
  • V neděli 11. června se zámek Bruntál zapojí do celorepublikové akce Víkend otevřených zahrad a návštěvníci se tak díky komentovaným prohlídkám, které budou zcela zdarma, dozví nejrůznější informace o parku zámku Bruntál.

MUZEUM BESKYD FRÝDEK-MÍSTEK
Přijďte se do MUZEA BESKYD blíže seznámit s kouzlem technologie modrotisku, která je od roku 2018 zapsána na seznamu nehmotného kulturního dědictví UNESCO.Edukační program Modrá je dobrá aneb jak modrotisk vzniká.

Zámek Frýdek

  • Zámek má obnovenou zámeckou zahradu.
  • Návštěvníci se mohou na začátku června těšit třeba na Muzejní noc a pět představení v rámci projektu Kultura pod hvězdami.
  • 19. 8. 2023 Frýdek-Místek plný chuti na frýdeckém zámku.
  • 9. 9. 2023 Festiválek kávy na frýdeckém zámku.    

Další informace na stránkách zámku.

Zámek Frýdek

Hrad Hukvaldy

  • Návštěvníkům nabízí zajímavý program každý víkend. Například ukázky šermířů, sokolníků, noční prohlídky a hradní stezky odvahy, divadelní představení pro děti, dobová hudba.
  • Od 1. července tu začne fungovat nové návštěvnické centrum, slavnostní zahájení provozu nového návštěvnického centra hradu Hukvaldy bude v tento ten spojeno s bohatým doprovodným programem.
  • Další program na stránkách hradu Hukvaldy.
Hrad Hukvaldy

MUZEUM NOVOJIČÍNSKA
Zámek Nová Horka

  • Připravuje premiérové uvedení akce nazvané Květománie, která ve spolupráci s předním českým floristou Slávkem Rabušicem představí květinové vazby živých květů lilií, erbovních květin původních majitelů zámku. Akce se uskuteční od 10. do 18. června.
  • Do konce září uvádí fotografickou výstavu Lukáše Houdka Umění zabíjet a Umění dosídlit. Oba jeho fotografické cykly tematizují odsun německého obyvatelstva a následné dosídlení pohraničí.
Zámek Nová Horka

Zámek v Kuníně

  • Žije v letošní sezóně Rokem Harrachů. Jedním z vrcholů této sezóny bude tradiční akce Slavnosti růží, která se uskuteční od 28. září do 8. října.

Centrum tradičních technologií v Příboře

  • Na začátku prázdnin 1. července se uskuteční druhý ročník Tvůrčího setkání přadlen. 
Žerotínský zámek

MUZEUM TĚŠÍNSKA 
Archeopark – pravidelné akce – Vládci nebe (sobota 1. července, 9:00–17:00), Cyrilometodějské dny (5.–6. července), Hillfort – skotsko-irský den (sobota 15. července).

  • Historická budova – Vivat Albert – mezi vlnou a galerií (sobota, 17. červen 2023, 10:00–17:00) Slavnost na počest 285. výročí narození Alberta Kazimíra Sasko-Těšínského a 3. výročí otevření Historické budovy.
  • Muzeum trojmezí - 1. výročí otevření Muzea trojmezí (21. července, 13:00–18:00) Bohatý doprovodný program nesoucí se v duchu událostí konce třicetileté války.

V prvním čtvrtletí roku 2023 byla na Kotulově dřevěnce položena nová střešní krytina – slaměné došky a vyměněny šindele.

Při prohlídce venkovního areálu Archeoparku možno využít mobilní aplikaci TourStories App, která netradiční formou přibližuje návštěvníkům život na hradišti v období raného středověku 

Virtuální prohlídky všech poboček Muzea Těšínska na webu muzea.

GALERIE VÝTVARNÉHO UMĚNÍ V OSTRAVĚ

Interaktivní výstava představí kresby ilustrátorů Olgy Čechové, Oty Janečka, Květy Pacovské, Radka Pilaře a Jana Provazníka ze sbírky GVUO, které známe z oblíbených dětských knížek. Výstavu obohatí pět hravých tvůrčích zón, ve kterých si děti a jejich doprovod mohou hrát, vytvářet loutky, malovat, číst, vymýšlet nové pohádky a především tvořit.

2. Skalka family park

I v letošním roce platí pro držitele platné karty ODISka partnerská sleva na vstupenky ve výši 15%. 
Letní sezóna dává Skalce jedinečnou atmosféru plnou radosti a pohodlí. Můžete se těšit na slavnostní otevření hned 4 nových MEGA atrakcí! Pro děti bude připraven dále bohatý doprovodný program v podání představení skupiny Čiperkové, malování na obličej, živá kapela a mnoho dalšího.
Více informací zjistíte zde.

 

Skalka family park

3. Účastníci projektu Technotrasy

Držitelé platné personifikované ODISky budou moci od 1. června do 30. září zakoupit obyčejné i rodinné vstupenky se slevou ve výši 15%. Sleva vztahuje jen na základní a rodinné vstupné. Slevu lze uplatnit u všech zapojených účastníků projektu Technotrasy do benefitního programu S ODISkou na hrad.

 

Výše možné slevy je uvedena u účastníků benefitního programu.

Aktuality

Nejnovější zprávy ze světa dopravy v Moravskoslezském kraji.

Změny v MHD Ostrava platné od 2. 9. 2024

Změny v MHD Ostrava platné od 2. 9. 2024

S platností od pondělí 2. září 2024 (po ukončení letního provozu) dojde na linkách Dopravního podniku Ostrava k úpravě jízdních řádů tramvajových, autobusových a trolejbusových linek.

28 minut
POJEZ fest na Ostravici

POJEZ fest na Ostravici

Vážení cestující, dne 7. září se koná POJEZ fest na Ostravici, kde můžete ochutnat různorodé speciality jídla, pití a nebude chybět ani bohatý kulturní program.

přibližně 2 hodiny
Nabídka práce: pozice autobusový kontrolor

Nabídka práce: pozice autobusový kontrolor

Společnost Koordinátor ODIS s.r.o. vyhlašuje výběrové řízení na pozici autobusového kontrolora.

přibližně 23 hodin
Změny jízdních řádů od 1. 9. 2024

Změny jízdních řádů od 1. 9. 2024

Od neděle 1. září 2024 dochází ke změnám jízdních řádů linek ODIS.

den
Zobrazit více aktualit